Ostalo

Nova studija o utjecaju alkohola na zdravlje

Objavljeno 21.06.2018.

HealthDay

Osobe koje konzumiraju nekoliko doza alkoholnih pića tjedno u prosjeku žive nešto duže nego osobe koje uopće ne piju alkohol, objavio je znanstveni časopis PLOS Medicine.
Nova studija o utjecaju alkohola na zdravlje
 

Tijekom promatranog devetogodišnjeg razdoblja je kod ispitanika koji uopće ne piju alkohol uočen prosječno za četvrtinu veći rizik za smrt.

Istovremeno, već i umjerena konzumacija alkohola je povezana s povećanjem rizika obolijevanja od nekih tipova raka, naglašavaju sjevernoirski znanstvenici s Queen's University Belfast.

Rizik za rak je rastao proporcionalno s povećanjem prosječne konzumirane količine alkohola, a najizraženije povećanje se odnosilo na karcinome grla, usne šupljine, jednjaka i jetre.

U novom istraživanju su korišteni podaci za oko 100000 ispitanika.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.