Treća dob

Veza herpesa i Alzheimerove bolesti

Objavljeno 22.06.2018.

HealthDay

Istraživanje provedeno na Icahn School of Medicine u New Yorku ukazuje na vezu između herpesa i Alzheimerove bolesti, objavio je znanstveni časopis Neuron.
Veza herpesa i Alzheimerove bolesti
 

Prema novim nalazima, u mozgu osoba s Alzheimerovom bolešću se bilježi udvostručena prisutnost dvaju sojeva herpes virusa.

Analizom 1400 uzoraka tkiva mozga je utvrđeno i kako su ovi virusi u interakciji s genima ranije povezanima s Alzheimerovom bolešću.

Dobiveni rezultati se odnose na herpes viruse 6A i 7 koji su često prisutni kod ljudi već od najranije dobi.

Ovi sojevi herpes virusa su već povezivani s encefalitisom i drugim kroničnim stanjima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.