Treća dob

Religiozne osobe žive duže

Objavljeno 06.07.2018.

HealthDay

Analiza američkih znanstvenika s Ohio State University sugerira kako religiozne osobe žive u prosjeku gotovo četiri godine duže.
Religiozne osobe žive duže
 

Istraživači su se koristili podacima za oko 1100 osoba, a u obzir su uzeli i druge čimbenike koji mogu utjecati na dugovječnost, primjerice spol i bračni status.

Stručni časopis Social Psychological and Personality Science dodaje kako su religiozne osobe bile sklonije volontiranju te su u češće pripadale društvenim organizacijama.

Riječ je o čimbenicima koji su u ranijim studijama povezivani s dužim očekivanim životnim vijekom.

Znanstvenici vjeruju kako je dobivene rezultate moguće objasniti i činjenicom da mnoge religijske norme ponašanja ograničavaju usvajanje nezdravih životnih navika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.