Ostalo

Uređivanje gena i prije rođenja

Objavljeno 11.07.2018.

Digital Trends

Eksperimenti američkih znanstvenika s Carnegie Mellon University i Yale University sugeriraju kako je postupak uređivanja gena moguće provesti i u fetalnoj fazi razvoja.
Uređivanje gena i prije rođenja
 

Dosadašnja testiranja tehnike CRISPR/Cas9 su provedena na miševima, a istraživači se nadaju kako će tehnika odstranjivanja gena odgovornih za kongenitalne deformacije i genetski uvjetovane bolesti biti od pomoći milijunima djece.

Riječ je o oko 6000 stanja koja pogađaju 1 od 200 djece, dodaju znanstvenici.

Tijekom nove studije je korigirano 6% mutacija gena odgovornog za beta talasemiju, poremećaj koji reducira proizvodnju hemoglobina.

Tretirani miševi su na ovaj način praktički izliječeni, objavio je znanstveni časopis Nature Communications.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.