Ostalo

Vrućina slabi kognitivne sposobnosti

Objavljeno 12.07.2018.

HealthDay

Ljetne vrućine su povezane sa slabijim rezultatima na testiranjima kognitivnih sposobnosti čak i kod mladih zdravih osoba, sugerira istraživanje provedeno na Harvardu.
Vrućina slabi kognitivne sposobnosti
 

Novi nalazi se temelje na analizi rezultata testiranja 44 ispitanika nastanjena u studentskim domovima.

Sudionici istraživanja su praćeni 12 dana tijekom ljeta 2016. godine, a naizmjence su boravili u prostorijama s uključenim i isključenim klimatizacijskim uređajima.

Pokazalo se kako boravak u neklimatiziranim prostorijama dovodi do prosječno 13%-tnog produženja vremena potrebnog za reakciju na postavljen zadatak te prosječno 13% slabijih rezultata na testiranjima matematičkih sposobnosti.

Istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu PLOS Medicine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.