Majka i dijete

Sudocrem zaštitna krema

Objavljeno 13.07.2018.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

Sudocrem zaštitna krema novost je u PLIVINOM bezreceptnom asortimanu. Sudocrem umiruje, njeguje, štiti i pomaže kod crvenila, nadražene i ispucale nježne dječje kože.
Sudocrem zaštitna krema

Što je pelenski osip?

Iritacijski pelenski osip tipično nastaje na izbočenim površinama kože koje su u doticaju s pelenom, što uključuje stražnjicu, donji dio abdomena, spolovilo i gornji dio bedara. Nabori kože, to jest područja koja nisu u direktnom doticaju s pelenom najčešće su pošteđena. Za razliku od toga kod infekcije kandidom i seboroičnog dermatitisa upravo nabori su najčešće zahvaćeni. Težina iritacijskog pelenskog osipa može biti u rangu od blagog asimptomatskog eritema - crvenila do teške upale.

Klinički tijek pelenskog osipa

Tipično je klinički tijek pelenskog osipa epizodan. Relativno često se ponovno javlja. Svaka epizoda blagog do umjerenog iritacijskog osipa koji se tretira na klasičan način traje dva do tri dana. Osip koji traje dulje od tri dana unatoč standardnim mjerama liječenja, najčešće je sekundarno inficiran sa Candidom albicans.

Njega kože bebe s pelenskim osipom

Na područje koje pokrivaju pelene kod svakog mijenjanja pelene nanesite zaštitnu kremu.

Kako biste ublažili pelenski osip promijenite djetetovu pelenu svaki put kad se smoči ili uprlja. Skinite djetetovu pelenu kako bi bebina koža što dulje bila izložena zraku. Treba obratiti pažnju na odgovarajuću veličinu pelene koja ne bi smjela uzrokovati trenje ili trljanje. Izbjegavajte upotrebu sapuna, deterdženata ili kupki koje mogu nadražiti kožu vašeg djeteta. Ukoliko koristite jednokratne vlažne maramice, tijekom trajanja pelenskog osipa treba ih zamijeniti vatom i vodom. Na područje koje pokrivaju pelene kod svakog mijenjanja pelene nanesite zaštitnu kremu kako bi zaštitili kožu od iritansa iz mokraće i stolice.

Što je Sudocrem?

Sudocrem je zaštitna krema koja djeluje emolijentno tj omekšava kožu (lanolin), protuupalno (cinkov oksid + benzil benzoat/benzil cinamat), antiseptički (benzilni alkohol) i potiče regeneraciju kože (sastavnice Peruanskog balzama). Jedinstven, hipoalergeni sastav namijenjen je upravo njezi osjetljivog pelenskog područja nježne dječje kože. Štiti, umiruje i pomaže i kod crvenila, nadražene i ispucale kože.

Sudocrem dokazano brže i učinkovitije smanjuje intezitet i trajanje pelenskog osipa od konvencionalnih proizvoda koji sadrže cink, alantoin ili pantenol.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(448)
3.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.