Žensko zdravlje

Više srčanih udara u trudnoći

Objavljeno 20.07.2018.

HealthDay

U istraživanju provedenom u SAD je utvrđeno kako se između 2002. i 2014. godine broj srčanih udara u trudnoći povećao za 25%, objavio je stručni časopis Mayo Clinic Proceedings.
Više srčanih udara u trudnoći
 

Znanstvenici s New York University su objavili kako se 2002. godine bilježilo 7 srčanih udara na 100000 trudnoća, a do kraja promatranog razdoblja 9,5 srčanih udara na 100000 trudnoća.

Ovakve nalaze je moguće objasniti činjenicom da se sve više žena odlučuje na trudnoću u kasnijoj fazi života, a povećan je i broj trudnica s pretilošću i dijabetesom.

Novi rezultati su dobiveni analizom gotovo 50 milijuna poroda u SAD.

Osim za vrijeme trudnoće, povećana je učestalost srčanih udara tijekom trudova i poroda te u 2 mjeseca nakon poroda.

Stopa smrtnosti se kod sudionica istraživanja kretala oko 4,5%.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.