Treća dob

Rizik za dijabetes tipa 2 zbog neaktivnosti

Objavljeno 09.08.2018.

HealthDay

Već i dva tjedna tjelesne neaktivnosti mogu povećati rizik za dijabetes tipa 2 kod osoba starije životne dobi s predispozicijama za ovaj oblik šećerne bolesti.
Rizik za dijabetes tipa 2 zbog neaktivnosti
 

Rezultati kanadskih znanstvenika s McMaster University se temelje na praćenju pretilih starijih osoba s predijabetesom koje su tijekom promatranog 14-dnevnog razdoblja radile manje od 1000 koraka dnevno.

Stručni časopis The Journals of Gerontology piše kako je već nakon ovako kratkog razdoblja kod ispitanika došlo do povećanja koncentracije šećera u krvi i razvoja dijabetesa tipa 2.

Kod nekih pacijenata se situacija s koncentracijom šećera u krvi nije popravila niti nakon što su nastavili s normalnim aktivnostima.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.