Ostalo

Gotovo 50 milijuna kuna za KBC Rijeka

Objavljeno 08.08.2018.

KBC Rijeka

U riječkoj bolnici u tijeku je realizacija projekta čiji je glavni cilj funkcionalno osposobljavanje 12 dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC-a Rijeka.
Gotovo 50 milijuna kuna za KBC Rijeka
 

Aktivnosti podrazumijevaju povećanje kapaciteta, poboljšanje dostupnosti i kvalitete medicinske usluge te smanjenje broja prijama na akutne bolničke odjele (stacionare) za planiranih 10%.

Projekt "Rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Rijeka" ukupne vrijednosti 49.849.881,15 kn, skoro u cijelosti sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020." u iznosu od 49.812.816,51 kn (99,93%).

Prve adaptacije na odjelima započele su u siječnju 2018., a do današnjeg dana završeni su radovi na Zavodu za gastroenterologiju, Klinici za ginekologiju i porodništvo, Klinici za neurologiju, Klinici za pedijatriju te Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (lokalitet Kantrida).

Trenutno se odvijaju radovi na pet radilišta, točnije na Klinici za kirurgiju (na lokalitetima Rijeka i Sušak), Zavodu za pulmologiju, Klinici za psihijatriju i Klinici za urologiju.

U projektnom dijelu opremanja dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija obuhvaćena je nabava medicinske i nemedicinske opreme.

Trenutno je proveden jedan od postupaka javne nabave za medicinsku opremu u procijenjenom iznosu od 16.663.401,69 kn, a od tog iznosa do sada je isporučena oprema u vrijednosti preko 5 milijuna kuna.

Također, nemedicinska oprema obuhvaća različiti namještaj za potrebe klinika i zavoda u ugovorenom iznosu od 1.547.256,38 kn.

U dosadašnjem periodu provedbe projekta isporučen je namjenski namještaj za Zavod za gastroenterologiju i Kliniku za ginekologiju i porodništvo.

Završetak radova i cjelokupne rekonstrukcije po planu projekta predviđen je za kraj siječnja 2019. čime će zdravstvena zaštita i skrb pacijenata, kroz djelovanje modaliteta dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija postati potpunija, adekvatnija i dostupnija, uz istovremeno veće zadovoljstvo pacijenata i djelatnika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.