Ostalo

Novosti u analizi genoma

Objavljeno 15.08.2018.

NBC News

Nova metoda analize podataka prikupljenih genetskim testiranjima bi mogla pomoći u identifikaciji osoba s naslijeđenim rizikom za niz uobičajenih bolesti.
Novosti u analizi genoma
 

Znanstvenici s Harvarda su razvili metodu utemeljenu na praćenju milijuna malih genetskih varijacija koje zajedno mogu imati značajan negativan učinak na zdravlje.

Na ovaj način je moguće izračunati naslijeđeni rizik za bolesti srca, dijabetes tipa 2, fibrilaciju atrija, rak dojke i upalnu bolest crijeva, piše znanstveni časopis Nature Genetics.

Primjena nove metode na skupini od 400000 ispitanika iz Velike Britanije je ukazala na mogućnost identifikacije osoba s desetorostruko većim rizikom za bolesti srca.

Većina dostupnih genetskih testova se temelji na otkrivanju relativno malog broja mutacija.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.