Treća dob

Bolje razumijevanje Alzheimerove bolesti

Objavljeno 19.08.2018.

Science Alert

Znanstvenici s University of Texas su otkrili zbog čega naslage beta amiloidnih proteina povezanih s Alzheimerovom bolešću kod nekih osoba nemaju uobičajeni toksični učinak na stanice mozga.
Bolje razumijevanje Alzheimerove bolesti
 

Ključ je u djelovanju skupine od 15 proteina koji beta amiloidnim proteinima onemogućavaju narušavanje normalne komunikacije između neurona, piše Journal of Alzheimer's Disease.

U sljedećoj fazi studije istraživači namjeravaju utvrditi koji su biološki mehanizmi zaslužni za ovu pojavu te se nadaju kako će njihov rad unaprijediti potragu za novim lijekovima.

Prema dostupnim podacima, Alzheimerova bolest prisutna kod 44 milijuna ljudi.

Procjenjuje se kako tek četvrtina pogođenih osoba ima dijagnozu Alzheimerove bolesti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.