Majka i dijete

Rizik zbog povišenog šećera u trudnoći

Objavljeno 12.09.2018.

HealthDay

Povišena koncentracija šećera u trudnoći je povezana s kasnijim povećanjem rizika obolijevanja od dijabetesa tipa 2, objavili su američki znanstvenici s Northwestern University.
Rizik zbog povišenog šećera u trudnoći
 

Znanstvenici naglašavaju kako je povećanje rizika za dijabetes tipa 2 prisutno bez obzira na eventualnu pojavu gestacijskog dijabetesa.

Uz to, kod djece žena koje su imale povišenu koncentraciju šećera u krvi tijekom trudnoće se bilježi povećanje rizika za pretilost.

Rezultati koje je objavio Journal of the American Medical Association su prikupljeni od oko 4700 ispitanica i njihove djece praćene do dobi od 14 godina.

Utvrđeno je i kako je povećanje koncentracije šećera u krvi trudnica povezano s većim rizikom za komplikacije prije i poslije poroda.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.