Ostalo

Radiochirurgia Zagreb: Novost u liječenju karcinoma gušterače

Objavljeno 15.09.2018.

Radiochirurgia Zagreb

​Radiochirurgia Zagreb prva u Europi koristi najmoderniju tehnologiju za liječenje karcinoma gušterače, objavili su stručnjaci Radiochirurgije Zagreb na Varian Belgian Oncology Summitu u Bruxellesu.
Radiochirurgia Zagreb: Novost u liječenju karcinoma gušterače
 

Doktori Hrvoje Kaučić i Luka Novosel te fizičar Domagoj Kosmina su na uvodnom predavanju konferencije predstavili trenutno najmoderniju tehnologiju za praćenje tumora gušterače u realnom vremenu prilikom radiokirurškog zahvata koju ova poliklinika koristi prva u Europi.

Novom je tehnologijom moguće davanje puno veće doze zračenja prilikom tretmana, čime se postiže uspješniji tretman uz manje nuspojava za pacijente.

Tim stručnjaka poliklinike do sada je obavio radiokirurške zahvate od kojih su neki po prvi put izvedeni na području Hrvatske te spadaju u sam svjetski vrh poput radiokirurške operacije gušterače, prostate i operacije više od 10 metastaza na plućima.

Radiokirurgija je posebna po tome što se liječenje obavlja snopom visoko preciznih, posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju sam karcinom bez rezanja i bez krvi, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva.

Sam tretman ne traje dugo, a pacijent odmah poslije može kući.

Riječ je o metodi koja predstavlja revoluciju u liječenju karcinoma, a posebno je korisna kod slučajeva gdje klasična kirurgija ne može pomoći.

Također, u svijetu se sve više koristi i za operacije koje su se do sada obavljale klasičnom kirurgijom.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.