Prehrana

Nova studija o vezi prehrane i raka

Objavljeno 20.09.2018.

Medical News Today

Osobe koje redovito konzumiraju hranu niske nutritivne kvalitete imaju veći rizik obolijevanja od raka, utvrdili su francuski znanstvenici s instituta INSERM.
Nova studija o vezi prehrane i raka
 

Rezultate prikupljane 15 godina od oko 470000 osoba je objavio časopis PLOS Medicine.

Česta konzumacija hrane niske nutritivne kvalitete je kod muškaraca bila najizraženije povezana s povećanjem rizika obolijevanja od karcinoma debelog crijeva, gornjeg dijela probavnog sustava, želuca i pluća.

Kod žena je najveće povećanje rizika zabilježeno glede razvoja karcinoma jetre i dojke.

Istraživači vjeruju kako će njihovi nalazi potaknuti više država na usvajanje propisa o jasnom označavanju nutritivne kvalitete prehrambenih proizvoda.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.