Tjelovježba

U subotu je Svjetski dan hodanja

Objavljeno 05.10.2018.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija TAFISA 1991. godine.
U subotu je Svjetski dan hodanja
 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo, suradnika na razini lokalne zajednice i brojnih volontera planira provedbu javnozdravstvene akcije "Hodanjem do zdravlja" u svim županijama Republike Hrvatske.

Akcija će se održati na već dogovorenim hodačkim stazama u sklopu projekta "Živjeti zdravo" koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Provedba aktivnosti je predviđena da se potakne sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja te na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.