Žensko zdravlje

Kontrola tjelesne mase u prevenciji raka dojke

Objavljeno 10.10.2018.

HealthDay

Gubitak suvišnih kilograma je u istraživanju američkih znanstvenika povezan sa smanjenjem rizika obolijevanja od raka dojke, objavio je stručni časopis Cancer.
Kontrola tjelesne mase u prevenciji raka dojke
 

Nalazi studije provedene u City of Hope National Medical Center u Kaliforniji uz sudjelovanje 61000 ispitanica koje su prošle menopauzu pokazuju kako je smanjenje tjelesne mase za najmanje 5% povezano s prosječno 12%-tnim smanjenjem rizika za rak dojke.

Sudionice istraživanja su praćene 11 godina.

Utvrđeno je i kako ispitanice koje su u promatranom razdoblju povećale tjelesnu masu za najmanje 5% imaju prosječno 54% veći rizik obolijevanja od tzv. trostruko negativnog raka dojke.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.