Mladi

Posljedice tjelesnog kažnjavanja djece

Objavljeno 16.10.2018.

HealthDay

Zemlje u kojima je zakonski zabranjeno tjelesno kažnjavanje djece bilježe do 69% manju učestalost nasilja među tinejdžerima, utvrdili su kanadski znanstvenici s McGill University.
Posljedice tjelesnog kažnjavanja djece
 

Tjelesno kažnjavanje je za potrebe studije definirano kao uporaba tjelesne sile od strane odrasle osobe s ciljem kontrole ili korigiranja neprikladnog ponašanja djece.

17% ispitanika uključenih u istraživanje je izjavilo kako je u proteklih mjesec dana doživjelo tjelesno kažnjavanje u obitelji ili u školi.

Rezultati objavljeni u znanstvenom časopisu BMJ Open su prikupljeni u 88 zemalja, od kojih 30 ima zakonsku zabranu tjelesnog kažnjavanja djece.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.