Majka i dijete

Webinar „Istine i zablude o cističnoj fibrozi“

Objavljeno 19.10.2018.

Uredništvo

U suradnji portala PLIVAzdravlje.hr s Centrom za cističnu fibrozu KBC Zagreb, u četvrtak, 25. listopada od 17 do 18 sati održat će se webinar s temom „Istine i zablude o cističnoj fibrozi“.
Webinar „Istine i zablude o cističnoj fibrozi“
 

Cistična fibroza kao kronična, nasljedna bolest nedjeljiv je dio života svakog oboljelog i njegove obitelji. Danas poznajemo mnoge postupke i terapijske metode kojima se tijek bolesti modificira, usporava se njeno napredovanje i tako stvaraju okolnosti u kojima bolesnici žive život vrlo sličan zdravim osobama.

Webinar o cističnoj fibrozi kao rijetkoj bolesti ima za cilj pojasniti specifičnosti bolesti od postavljanja dijagnoze, svakodnevnog života i odrastanja.

Upravo ovakav format video konferencije koji se prenosi Internetom u realnom vremenu omogućava interakciju između predavača i sudionika, koji se nalaze na više različitih fizičkih lokacija.

Webinar „Istine i zablude o cističnoj fibrozi“ prvi je edukativni događaj ovakve vrste i uvod je u temu cistične fibroze.

Predavanja će održati stručnjaci koji se bave područjem cistične fibroze u Hrvatskoj.

O prvom susretu s dijagnozom govorit će Prof.dr.sc. Duška Tješić Drinković, KBC Zagreb.

Što kada dijete odraste i više nije u nadležnosti pedijatra? Kome se obratiti i tko pruža daljnju zdravstvenu skrb, dio je o kojem će govoriti Prim.dr.sc. Andrea Vukić Dugac, KBC Zagreb.

Na webinaru će sudjelovati i osoba oboljela od cistične fibroze te na vlastitom primjeru opisati kako izgleda „Jedan dan u životu bolesnika s cističnom fibrozom".

Tijekom trajanja webinara mogu se postavljati pitanja na koja će odgovarati predavači. Ukoliko u predviđenom trajanju webinara ne bude moguće odgovoriti na sva postavljena pitanja s kojima se oboljeli susreću, pitanja će naknadno biti obrađena i objavljena na portalu PLIVAzdravlje.hr u Centru Cistična fibroza.

 

Webinar – četvrtak, 25. listopada od 17 do 18 sati.

 

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.