Mladi

San ubrzava oporavak od potresa mozga

Objavljeno 05.11.2018.

HealthDay

Podaci prikupljeni od 356 ispitanika mlađih od 19 godina pokazuju kako kvalitetan san može ubrzati oporavak od potresa mozga, objavili su američki znanstvenici.
San ubrzava oporavak od potresa mozga
 

Utvrđeno je kako sudionici istraživanja s kvalitetnim snom imaju znatno veće izglede za oporavak od potresa mozga u roku od dva tjedna.

Nasuprot tome, ispitanicima sa slabijom kvalitetom sna je u prosjeku trebalo znatno više vremena za oporavak, u nekim slučajevima i više od 30 dana.

Uz to, loš san je bio povezan s prosječno dva do tri puta intenzivnijim simptomima potresa mozga u sljedeća tri mjeseca.

Poteškoće sa snom nakon potresa mozga su bile izraženije kod djevojčica i tinejdžerica, dodaju istraživači iz Texas Scottish Rite Hospital for Children u Dallasu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.