Ostalo

Uskoro izgradnja Centra za sigurnost hrane

Objavljeno 08.11.2018.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

U Hrvatskoj trenutno nije moguće znanstvenom metodom utvrditi izvornost hrane s obzirom na zemljopisno podrijetlo, pa je zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pokrenuo gradnju Centra za sigurnost i kvalitetu hrane.
Uskoro izgradnja Centra za sigurnost hrane
 

Projekt je vrijedan gotovo 64 milijuna kuna, od čega su 61,3 milijuna bespovratna sredstva iz EU fondova.

Gradnja Centra, koji je pripremljen u suradnji s zagrebačkim Agronomskim fakultetom, počinje početkom 2019. a završetak projekta planirane je za listopad 2022. godine.

Nakon izgranje Centra će se po prvi puta u Hrvatskoj moći izotopnom analizom utvrditi geografsko porijeklo hrane.

Moći će se utvrditi ne samo da dolazi iz Hrvatske nego i iz kojeg dijela zemlje dolazi.

U Centru će se uspostaviti nedvojbena kontrola patvorenosti hrane, analiza hrane, uzoraka tla i vode sa svrhom praćenja uzgoja ekoloških poljoprivrednih proizvoda.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.