Prehrana

Stručnjaci za porez na meso

Objavljeno 09.11.2018.

CNBC

Znanstvenici s Oxford University se zalažu za uvođenje dodatnih poreza na crveno meso i mesne prerađevine te ulaganje dobivenih sredstava u zdravstvene sustave.
Stručnjaci za porez na meso
 

Prema njihovim izračunima, ovakav potez bi u svijetu spriječio više od 220000 smrtnih slučajeva godišnje.

Uz to, došlo bi do reduciranja emisije stakleničkih plinova i ostalih negativnih učinaka na okoliš.

Koristeći podatke prikupljene u 150 zemalja, znanstvenici su došli do zaključka kako bi u razvijenijim zemljama cijene crvenog mesa trebalo povećati za 20%, a cijene mesnih prerađevina udvostručiti.

Na taj način bi se u svijetu moglo prikupljati 172 milijarde dolara godišnje, što bi pokrilo 70% troškova koje zdravstveni sustavi imaju zbog pretjerane konzumacije crvenog mesa i mesnih prerađevina.

Očekuje se kako će 2020. godine u svijetu doći do 2,4 milijuna smrti povezanih s pretjeranim unosom crvenog mesa i mesnih prerađevina.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.