Treća dob

Korak prema cjepivu za Alzheimerovu bolest

Objavljeno 26.11.2018.

The Atlanta Journal-Constitution

Znanstvenici s University of Texas su razvili DNK cjepivo koje se u testiranjima provedenima na miševima pokazalo učinkovitim u reduciranju akumulacije toksičnih proteina povezanih s Alzheimerovom bolešću.
Korak prema cjepivu za Alzheimerovu bolest
 

Cjepivo kod tretiranih životinja izaziva reakciju imunološkog sustava i tako smanjuje izglede za nakupljanje tau i beta amiloidnih proteina u mozgu.

Primjenu cjepiva je pratilo smanjenje naslaga ovih proteina za 40-50%, piše znanstveni časopis Alzheimer's Research and Therapy.

Dosadašnji razvoj cjepiva trajao 10 godina, a prvi eksperimenti provedeni na ljudima su pokazali kako je cjepivo sigurno za primjenu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.