Ostalo

10-minutni test za rak

Objavljeno 06.12.2018.

CNN

Australski znanstvenici s University of Queensland su razvili test koji u roku od 10 minuta može otkriti prisutnost stanica raka u bilo kojem dijelu organizma, objavio je stručni časopis Nature Communications.
10-minutni test za rak
 

Djelovanje testa je utemeljeno na otkriću da stanice raka u kontaktu s vodom formiraju jedinstvenu DNK nanostrukturu.

Otkrivanje ovih struktura može pomoći u otkrivanju raka u znatno ranijoj fazi razvoja nego što je to moguće uz pomoć postojećih metoda te tako povećati izglede za uspjeh liječenja.

Učinkovitost testa je zasad provjerena na više od 200 uzoraka tkiva i krvi uz točnost od 90%, a znanstvenici najavljuju i početak kliničkih testiranja

Novi test se koristi jeftinim i mobilnim dijagnostičkim uređajem kojeg će biti moguće spojiti s mobilnim telefonom, dodaju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.