Mladi

Kraj kampanje "Neću biti ROBoT"

Objavljeno 20.12.2018.

Zajednica Susret

Internet je mladima u Hrvatskoj glavni izvor informacija i ključan alat za socijalizaciju, a 93% djece je u svakodnevnom kontaktu s mobitelima.
Kraj kampanje "Neću biti ROBoT"
 

Zbog toga raste opasnost od stvaranja ovisnosti o virtualnom svijetu, istaknuto je na okruglom stolu "Ovisnosti o tehnologiji", kojim je završena šestomjesečna kampanja u zagrebačkim osnovnim školama "Neću biti ROBoT".

83% djece svakodnevno koristi računalo, a igraću konzolu 26%, pokazalo je istraživanje o medijskim navikama i iskustvima "EU Kids", koje je u Hrvatskoj obuhvatilo 1097 djece u dobi od 9 do 17 godina.

Kampanja "Neću biti ROBoT" započela je u svibnju u organizaciji Zajednica Susret u suradnji s devet zagrebačkih osnovnih škola, a bila je posvećena ovisnosti o tehnologiji.

Stručnjaci upozoravaju na nedovoljnu svijest mladih o rizicima koje donosi online upoznavanje novih prijatelja.

Istraživanja su pokazala da trećina mladih putem interneta komunicira s osobama koje ne poznaje, a svaki četvrti tinejdžer u dobi od 15 do 17 godina susreo se s osobom koju je upoznao online.

Loša komunikacija između roditelja i djece detektirana je kao uzrok bijega djece u virtualni svijet

Kod odraslih osoba simptomi se manifestiraju kroz ovisnost o raznim online sadržajima, poput pornografije, kockanja, klađenja, kompulzivnog kupovanja i surfanja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.