Prehrana

Prehrana u trudnoći i rizik za alergije na hranu

Objavljeno 04.01.2019.

HealthDay

Izbjegavanje određenih namirnica u trudnoći ne smanjuje rizik za pojavu alergija na hranu kod djece, utvrđeno je u istraživanju američkih znanstvenika.
Prehrana u trudnoći i rizik za alergije na hranu
 

Istraživači iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) se se koristili podacima prikupljenima između 2005. i 2007. godine od oko 4900 trudnica.

Oko 3% ispitanica je tijekom trudnoće ograničilo konzumaciju nekih namirnica vjerujući da će na taj način spriječiti nastanak alergija na hranu kod djece.

Ove sudionice istraživanja su u najvećem broju slučajeva izbjegavalo unos orašastih plodova, jaja i mliječnih proizvoda.

Pokazalo se kako ovakve promjene u prehrani nisu utjecale na rizik za alergije na hranu kod djece, bez obzira na prisutnost ostalih čimbenika rizika.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.