Prehrana

Jaja u prevenciji dijabetesa tipa 2

Objavljeno 05.01.2019.

MedicalXpress

Redovita konzumacija jaja je u istraživanju finskih znanstvenika povezana sa smanjenjem rizika za dijabetes tipa 2, objavio je stručni časopis Molecular Nutrition and Food Research.
Jaja u prevenciji dijabetesa tipa 2
 

Jaja su dobar izvor niza bioaktivnih spojeva koji imaju pozitivan utjecaj na zdravlje, pojašnjavaju istraživači sa sveučilišta u Kuopiju.

U njihovoj studiji provedenoj uz sudjelovanje 239 muškaraca srednje životne dobi optimalnom se pokazala konzumacija jednog jajeta dnevno.

Neka ranija istraživanja su ukazala na rizik pretjerane konzumacije jaja zbog mogućnosti povećanja koncentracije kolesterola u krvi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.