Ostalo

Nova studija za cijepljenje protiv gripe

Objavljeno 08.01.2019.

HealthDay

Istraživanje kanadskih znanstvenika iz Ottawa Hospital provedeno uz sudjelovanje pacijenata s kroničnom opstruktivnom plućnom bolešću (KOPB) naglašava važnost cijepljenja protiv gripe.
Nova studija za cijepljenje protiv gripe
 

Gripa je posebno opasna za osobe s KOPB-om, naročito u kombinaciji s komplikacijama poput upale pluća, dodaje stručni časopis Chest.

U takvim slučajevima stopa smrtnosti iznosi oko 10%, a stopa nužnosti liječenja na jedinicama intenzivne njege oko 20%.

Prema podacima prikupljenima od 4200 ispitanika, kod pacijenata s KOPB-om koji su se cijepili protiv gripe je uočen prosječno 38% manji rizik za hospitalizaciju zbog stanja povezanih s gripom.

Protiv gripe je bilo cijepljeno 66% pacijenata s KOPB-om uključenih u istraživanje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.