Tjelovježba

Bavljenje sportom za jače kosti

Objavljeno 09.01.2019.

Reuters

Mlade odrasle osobe koje su se u djetinjstvu i tinejdžerskoj dobi bavile sportom imaju jače kosti, utvrđeno je u studiji o kojoj piše Journal of Bone and Mineral Research.
Bavljenje sportom za jače kosti
 

Australski znanstvenici s University in Perth su analizom podataka za gotovo 1000 ispitanika u dobi od 20 godina otkrili kako je najizraženiji pozitivan učinak sporta na zdravlje kostiju prisutan kod sudionika istraživanja koji su se organiziranim sportskim aktivnostima bavili u dužim razdobljima između 5. i 17. godine.

Uočena veza je bila jednako snažna kod oba spola.

Veća gustoća kostiju u mladoj odrasloj dobi znatno doprinosi prevenciji osteoporoze i fraktura u starijoj životnoj dobi, naglašavaju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.