Ostalo

Utjecaj roditeljske konzumacije alkohola na djecu

Objavljeno 09.01.2019.

Reuters

Djeca čiji roditelji redovito konzumiraju alkohol imaju do 52% veći rizik za depresiju i anksioznost, sugerira istraživanje norveških znanstvenika s Instituta za javno zdravlje u Oslu.
Utjecaj roditeljske konzumacije alkohola na djecu
 

Novi nalazi su dobiveni praćenjem 8773 djece iz 6696 obitelji.

Prisutnost depresije ili anksioznosti je zabilježena kod 24% djece uključene u istraživanje, a dodatno povećanje rizika je bilo prisutno u obiteljima u kojima oba roditelja redovito piju alkohol.

Uz to, veći rizik za depresiju ili anksioznost su imala djeca čiji su očevi imali poteškoća s mentalnim zdravljem, objavio je znanstveni časopis JAMA Pediatrics.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.