Ostalo

Rizik prekovremenog rada za dijabetičare

Objavljeno 11.01.2019.

Physician's Briefing

Pacijenti s dijabetesom tipa 2 koji često rade prekovremeno imaju veći rizik za poteškoće s kontrolom koncentracije šećera u krvi, objavili su japanski istraživači.
Rizik prekovremenog rada za dijabetičare
 

Rezultati objavljeni u Journal of Diabetes Investigation su dobiveni praćenjem 478 ispitanika s dijabetesom tipa 2 u dobi od 20 do 40 godina.

Veći rizik za otežanu kontrolu koncentracije šećera u krvi je zabilježen kod sudionika istraživanja koji su radili više od 60 sati tjedno.

Dodatno povećanje rizika su imali pacijenti kod kojih je dijabetes tipa 2 trajao više od 10 godina.

Veći izgledi za poteškoće s kontrolom koncentracije šećera u krvi su bili prisutni i kod ispitanika sklonih "preskakanju" doručka te obilnijim obrocima pri kraju dana.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.