Žensko zdravlje

Nove mogućnosti umjetne inteligencije

Objavljeno 12.01.2019.

HealthDay

Američki znanstvenici s National Cancer Institute su razvili sustav umjetne inteligencije koji na temelju analize snimki može identificirati promjene povezane s rakom vrata maternice.
Nove mogućnosti umjetne inteligencije
 

Rano otkrivanje ovih promjena znatno povećava izglede za uspjeh liječenja, naglašavaju istraživači.

Kako piše Journal of the National Cancer Institute, samo jedan krug pregleda uz pomoć nove tehnike bi mogao otkriti potencijalno opasne promjene vrata maternice kod više od polovice žena u dobi od 25 do 49 godina.

Novi sustav je razvijen uz pomoć snimki prikupljenih od oko 9400 pacijentica, a pokazao se znatno točnijim od papa testa.

Procjenjuje se kako rak vrata maternice godišnje odnosi četvrt milijuna života.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.