Treća dob

Obiteljska povijest dugovječnosti

Objavljeno 13.01.2019.

HealthDay

Izgledi za nasljeđivanje gena povezanih s dužim očekivanim životnim vijekom su najveći kod osoba s najvećim brojem dugovječnih članova šire obitelji, objavili su nizozemski znanstvenici.
Obiteljska povijest dugovječnosti
 

Podaci prikupljeni od oko 315000 osoba iz 20000 obitelji pokazuju kako osim roditelja iznimno važnu ulogu imaju i njihovi braća i sestre.

U istraživanju provedenom na sveučilištu u Leidenu su korišteni podaci o životnom vijeku osoba rođenih od 1740. godine do suvremenog doba.

Znanstveni časopis Nature Communications piše kako novi nalazi sugeriraju da geni u izgledima za dugovječnost sudjeluju s više od 30%.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.