Ostalo

Novi pristup u borbi protiv starenja

Objavljeno 14.01.2019.

Medical News Today

Švicarski znanstvenici iz instituta EPFL u Lausannei su otkrili genetski mehanizam metabolizma stanice koji postaje disfunkcionalan paralelno sa starenjem.
Novi pristup u borbi protiv starenja
 

Stručni časopis Molecular Cell piše kako bi novi nalazi mogli dovesti do identifikacije novih meta za tretmane namijenjene borbi protiv starenja i stanja povezanih sa starenjem.

U istraživanju je utvrđeno kako presudnu ulogu ima protein nazvan PUM2 koji mijenja funkciju mitohondrija, svojevrsnih staničnih elektrana.

Starenje dovodi do povećanja prisutnosti PUM2 i smanjenja razina proteina po imenu MFF, inače zaduženog za razlaganje većih mitohondrija u manje i njihovo odstranjivanje.

Eksperimenti provedeni na životinjama su pokazali i kako je uz pomoć tehnike uređivanja gena moguće ovaj proces učiniti reverzibilnim te tako pozitivno utjecati na funkciju starijih stanica i njihovih mitohondrija.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.