Treća dob

Posljedice anksioznosti i depresije

Objavljeno 14.01.2019.

Science Daily

Anksioznosti i depresija su među vodećim čimbenicima rizika za stanja od bolesti srca i previsokog krvnog tlaka do artritisa, utvrđeno je u istraživanju provedenom na University of California.
Posljedice anksioznosti i depresije
 

Po tome se anksioznost i depresija mogu usporediti s rizicima koji prate pušenje i pretilost, piše stručni časopis Health Psychology.

U novom četverogodišnjem istraživanju su praćeni podaci o zdravlju više 15418 osoba prosječne dobi 68 godina.

Prisutnost anksioznosti i depresije je bila povezana s prosječno 65% većim rizikom za bolesti srca, 64% većim rizikom za moždani udar, 50% većim rizikom za hipertenziju te 87% većim rizikom za artritis.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.