Ostalo

Tjelovježba za prevenciju srčanog udara

Objavljeno 17.01.2019.

Medical News Today

Istraživanje koje je objavio European Heart Journal povezuje pomanjkanje tjelesne aktivnosti s drastičnim dugoročnim povećanjem rizika za srčani udar.
Tjelovježba za prevenciju srčanog udara
 

Uočeno povećanje rizika je zabilježeno i kod osoba koje na početku promatranog 10-godišnjeg razdoblja nisu imale simptome koji bi upućivali na poteškoće sa zdravljem kardiovaskularnog sustava.

Norveški znanstvenici sa sveučilišta u Trondheimu svoje nalaze temelje na podacima za više od 4500 ispitanika čija je tjelesna forma praćena uz pomoć mjerenja količine kisika koju organizam apsorbira tijekom tjelovježbe.

Pokazalo se kako osobe najsklonije tjelovježbi imaju prosječno upola manji rizik za srčani udar nego tjelesno najmanje aktivni ispitanici.

Bolji rezultati na testiranjima tjelesne forme su bili povezani s proporcionalnim smanjenjem rizika za srčani udar, dodaju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.