Mladi

Doticaj djece sa seksualnim nasiljem

Objavljeno 30.01.2019.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova

U prosjeku je jedno od petero djece imalo doticaj sa seksualnim nasiljem, a u 80% slučajeva riječ je o osobi iz uskog kruga povjerenja.
Doticaj djece sa seksualnim nasiljem
 

Uz to, jedna od tri žrtve nasilja nikada nikome neće reći da je zlostavljana, istaknuto je u utorak na okruglom stolu "Prevencija nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja u sportu".

Posljedice seksualnog nasilja mogu biti pogubne i trajati cijeli život, no, isto tako takvo nasilje može biti spriječeno, rečeno je na okruglom stolu koji su organizirale pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i za djecu, saborski Odbor za ravnopravnost spolova i zastupnik Veljko Kajtazi.

Koncem prošle godine Sabor je izmijenio Kazneni zakon u koji je uneseno nezastarijevanje izvršenja kazne i progon počinitelja seksualnog nasilja.

Okrugli stol upriličen je uz upozorenje da su sportski rezultati i postignuća sportašica i sportaša uvijek u prvom planu, dok se o nasilju i seksualnom uznemiravanju u sportu vrlo rijetko govori, premda relevantni podaci pokazuju da je ono često prisutno.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.