Mladi

Obilježen Dan sigurnijeg interneta

Objavljeno 05.02.2019.

CNZD

Dan sigurnijeg interneta obilježava se drugi dan drugog tjedna u veljači u 130 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj uz slogan "Zajedno za bolji internet".
Obilježen Dan sigurnijeg interneta
 

Tim povodom je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) u utorak predstavio projekt edukativne online platforme Sigurni na internetu (SINI), koja je namijenjena edukaciji učenika, roditelja i stručnjaka o sigurnosti djece u digitalnom okruženju.

Više od 95% djece školske dobi u Hrvatskoj ima pristup internetu, i to uglavnom putem mobilnih uređaja, a svako treće dijete izloženo je neprimjerenom sadržaju i zlostavljanju putem interneta.

Izloženost internetskom nasilju, jednoj od najčešćih opasnosti u digitalnom svijetu, dovodi do teških emocionalnih reakcija, ali i socijalne izoliranosti, loših rezultata u školi i ekstremnih ponašanja kod djece.

Na besplatnoj telefonskoj liniji 0800606606 pri CNZD-u, djeca, ali i njihovi roditelji, mogu pronaći pomoć i savjete u slučaju neprimjerenih sadržaja i e-nasilja, dok je putem stranice www.cnzd.org moguće anonimno prijaviti neprimjeren sadržaj na internetu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.