Mladi

Dijabetes tipa 1 i rezultati školskih testova

Objavljeno 08.02.2019.

Reuters

Djeca koja žive s dijabetesom tipa 1 i dobro kontroliraju koncentraciju šećera u krvi nemaju slabije rezultate na testovima iz matematike i sposobnosti čitanja, objavili su danski znanstvenici sa sveučilišta u Aarhusu.
Dijabetes tipa 1 i rezultati školskih testova
 

Rezultati objavljeni u Journal of American Medical Association su prikupljenu na uzorku od oko 631000 djece koja su na početku promatranog razdoblja bila mlađa od 8 godina.

Dijabetes tipa 1 je bio dijagnosticiran kod oko 2000 djece.

Nakon petogodišnjeg praćenja sudionika istraživanja je utvrđeno kako ovaj tip šećerne bolesti ne predstavlja čimbenik rizika za slabije rezultate na školskim testiranjima.

Znanstvenici naglašavaju kako se ovi nalazi odnose na djecu koja učinkovito kontroliraju koncentraciju šećera u krvi.

Opasna povišenja koncentracije šećera u krvi kod djece s dijabetesom tipa 1 su bila povezana sa slabijim rezultatima na testiranjima.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.