Ostalo

Optimizam i manji rizik za kronične bolove

Objavljeno 09.02.2019.

Reuters

Istraživanje provedeno uz sudjelovanje oko 20000 ispitanika povezuje optimističan pogled na budućnost s manjim rizikom za pojavu kroničnih bolova.
Optimizam i manji rizik za kronične bolove
 

Nalazi objavljeni u stručnom časopisu JAMA Network Open se temelje na podacima prikupljenima od vojnika koji su sudjelovali u misijama u Iraku i Afganistanu.

Sudionici istraživanja skloniji pesimizmu su nakon povratka imali prosječno 35% veći rizik za pojavu kroničnih glavobolja te bolova u leđima i zglobovima.

Optimizam je imao pozitivan učinak i kod ispitanika koji su sudjelovali u borbama, dodaju istraživači s University of Michigan.

Uočena pojava nije ovisila o čimbenicima poput stupnja obrazovanja ili bračnog statusa.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.