Ostalo

Autizam prate poteškoće sa snom

Objavljeno 12.02.2019.

HealthDay

Poremećaji autističnog spektra su kod male djece povezani s udvostručenjem rizika za poteškoće sa snom, objavili su američki znanstvenici s University of Colorado.
Autizam prate poteškoće sa snom
 

Prema podacima prikupljenima od oko 2000 djece u dobi od 2 do 5 godina, više od polovice djece s autizmom ima najmanje jedan kronični problem koji se odnosi na san.

Kod djece s autizmom su zabilježeni lošiji pokazatelji glede gotovo svih aspekata sna, dodaje stručni časopis Pediatrics.

Poremećaje autističnog spektra često prate anksioznost i poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću, što dodatno otežava poteškoće sa snom.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.