Majka i dijete

Nastavak programa "Rodilište - prijatelj djece"

Objavljeno 15.02.2019.

Ministarstvo zdravstva

U Ministarstvu zdravstva je održana edukacija ocjenjivača u novom krugu ocjenjivanja rodilišta u provedbi programa "Rodilište - prijatelj djece".
Nastavak programa "Rodilište - prijatelj djece"
 

Dosad su sva rodilišta u svim javnim zdravstvenim ustanovama stekla uvjete i dobila naziv "Rodilište - prijatelj djece" čime je unaprijeđena ukupna kvaliteta skrbi o majci i djetetu u rodilištima.

U tijeku je nastavak provedbe programa "Rodilište - prijatelj djece" kroz ponovne ocjene rodilišta, a koje provodi Ministarstvo zdravstva u suradnji s UNICEF-ovim Uredom za Hrvatsku.

Provedba programa dio je i Nacionalnog programa za zaštitu i promicanje dojenja 2018.- 2020.

U 2018. godini ponovno je ocijenjeno 11 rodilišta (od ukupno njih 31).

Provedeno je oko 200 intervjua sa zdravstvenim osobljem, majkama i trudnicama.

U 2019. godini planiran je nastavak ocjenjivanja rodilišta i ordinacija primarne zdravstvene zaštite u promicanju dojenja, kao i proširenje programa na jedinice za intenzivnu neonatalnu skrb.

Sukladno najnovijoj reviziji Svjetske zdravstvene organizacije, u planu je i revizija upitnika i provedba edukacije ocjenjivača.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.