Ostalo

Godišnjica u KBC Split

Objavljeno 16.02.2019.

KBC Split

U petak je u KBC Split obilježena 26. godišnjica spajanja bolnica na Firulama i Križinama s Toplicama.
Godišnjica u KBC Split
 

KBC Split je najveća bolnička ustanova u ovom dijelu Sredozemlja, od Trsta do Patrasa u Grčkoj, i na sjeveru do Zagreba.

Ima 3700 zaposlenika, od čega 130 docenata i profesora, 40 doktora znanosti i 54 specijalizanta.

Lani su kao jedina ustanova u zemlji osnovali Odjel za razvoj projekata i Odjel za znanost i nove djelatnosti, kao što je neuroradiologija elektrofiziologije te dentalna medicina za djecu s posebnim potrebama.

Prijavili su se i za natječaj Ministarstva zdravstva zahvaljujući kojem će dobiti 70,5 milijuna kuna, rekonstruirali su i dogradili dio Klinike za onkologiju, otvorili dnevnu bolnicu u Zagvozdu te nove prostorije Zavoda za traumatologiju i ortopediju.

U planu je i uređenje Klinike za plućne bolesti u koju će se sljedećeg tjedna uvesti plin.

Po strateškom planu novog vodstva bolnice, KBC Split bi trebao dobiti nove sadržaje, poput Centra za akutnu medicinu, u sklopu čega će biti Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP), Invazivna kardiologija, Trauma, Hitna pomoć, Jedinica intenzivnog liječenja, Operacijski blok, Klinika za anesteziologiju, Jedinica intenzivnog liječenja djece, Istraživački centar.

U planu je gradnja podzemne garaže na ulazu u bolnicu, a onaj tko ju dobije u koncesiju trebat će izgraditi novu zgradu Poliklinike.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.