Tjelovježba

Joga pomaže osobama s reumatoidnim artritisom

Objavljeno 18.02.2019.

Medical News Today

Sudjelovanje u osmotjednom programu joge je u novom istraživanju povezano s ublažavanjem simptoma reumatoidnog artritisa, piše stručni časopis Restorative Neurology and Neuroscience.
Joga pomaže osobama s reumatoidnim artritisom
 

Uz to, kod pacijenata s reumatoidnim artritisom koji su prakticirali jogu je zabilježeno reduciranje stresa i depresije koji često prate ovu kroničnu upalnu bolest.

U istraživanju indijskih znanstvenika sa sveučilišta u New Delhiju je sudjelovalo 70 pacijenata s reumatoidnim artritisom.

Ispitanici su jogu prakticirali 5 puta tjedno po 120 minuta, a nakon završetka promatranog razdoblja je kod njih zabilježeno smanjenje prisutnosti upalnih procesa i oksidativnog stresa.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.