Treća dob

Novi geni povezani s Alzheimerovom bolešću

Objavljeno 03.03.2019.

HealthDay

U istraživanju provedenom uz sudjelovanje više od 94000 ispitanika je identificirano još pet inačica gena povezanih s većim rizikom za Alzheimerovu bolest.
Novi geni povezani s Alzheimerovom bolešću
 

Znanstvenici s University of Miami očekuju kako će njihovi nalazi unaprijediti razumijevanje Alzheimerove bolesti te omogućiti razvoj novih lijekova.

Podaci objavljeni u znanstvenom časopisu Nature Genetics pokazuju i kako neki od ovih gena utječu na razvoj Alzheimerove bolesti u ranijoj fazi nego što se vjerovalo.

Djelovanje identificiranih gena sugerira i kako bi terapije namijenjene pacijentima koji su od Alzheimerove bolesti oboljeli u relativno mladoj dobi mogle biti učinkovite i kod starijih pacijenata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.