Mladi

Osijek: Novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

Objavljeno 05.03.2019.

Savez udruga za autizam Hrvatske

U utorak je u Osijeku svečano otvoren Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju vrijedan više od 20 milijuna kuna.
Osijek: Novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju
 

Riječ je o dovršetku trogodišnjeg projekta koji je započeo još 2015. kao akcija roditelja djece s poremećajima autističnog spektra i nekoliko nevladinih udruga.

U modernom i suvremeno opremljenom centru će se brinuti o autističnoj djeci iz Hrvatske i regije.

Osim modernih učionica, novi centar ima i senzornu sobu, terapijski bazen, veliko nogometno igralište, dvoranu za tjelovježbu, vanjsko igralište i brojne druge sadržaje, uključujući visoko-tehnološku opremu i didaktičke sadržaje potrebne za odgoj, školovanje te buduću integraciju autistične djece u zajednicu u kojoj žive.

U centru se u ovom trenutku nalazi ukupno 26 djece podijeljenih u dvije vrtićke grupe, jedan razred i pet odgojno-obrazovnih grupa, a s njima će raditi 10 zaposlenih stručnjaka za rehabilitaciju.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.