Prehrana

Prehrana i rizik za fibrilaciju atrija

Objavljeno 07.03.2019.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Kini sugerira kako premali udio ugljikohidrata u prehrani može povećati rizik za fibrilaciju atrija, najčešći poremećaj srčanog ritma.
Prehrana i rizik za fibrilaciju atrija
 

Prema podacima znanstvenika sa sveučilišta u Guangzhou, osobe koje u dužem razdoblju unose manje od 45% kalorija iz ugljikohidrata imaju prosječno 18% veći rizik za fibrilaciju atrija nego osobe koje unose umjerenu količinu ugljikohidrata (45-52% dnevnog unosa kalorija).

Povećanje rizika je bilo neovisno o tome kojim tipom proteina ili masti su ispitanici nadomještali manjak ugljikohidrata.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 14000 ispitanika u razdoblju od 22 godine.

Ranije studije su već ukazale na veći rizik za preuranjenu smrt kod osoba koje unose premalo ili previše ugljikohidrata.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.