Prehrana

Prehrana i rizik za fibrilaciju atrija

Objavljeno 07.03.2019.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Kini sugerira kako premali udio ugljikohidrata u prehrani može povećati rizik za fibrilaciju atrija, najčešći poremećaj srčanog ritma.
Prehrana i rizik za fibrilaciju atrija
 

Prema podacima znanstvenika sa sveučilišta u Guangzhou, osobe koje u dužem razdoblju unose manje od 45% kalorija iz ugljikohidrata imaju prosječno 18% veći rizik za fibrilaciju atrija nego osobe koje unose umjerenu količinu ugljikohidrata (45-52% dnevnog unosa kalorija).

Povećanje rizika je bilo neovisno o tome kojim tipom proteina ili masti su ispitanici nadomještali manjak ugljikohidrata.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 14000 ispitanika u razdoblju od 22 godine.

Ranije studije su već ukazale na veći rizik za preuranjenu smrt kod osoba koje unose premalo ili previše ugljikohidrata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.