Mladi

Globalna kampanja protiv prometnih nesreća

Objavljeno 16.03.2019.

Hrvatski autoklub

U ožujku se na oglasnim površinama na pozicijama uz prometnice hrvatskih gradova provodi globalna kampanja Svjetske automobilističke organizacije #3500 života.
Globalna kampanja protiv prometnih nesreća
 

Cilj kampanje je borba protiv prometnih nesreća koje u svijetu uzrokuju 3500 smrti svakog dana, odnosno 1,25 milijuna godišnje.

Posebno su ugroženi mladi ljudi jer su prometne nesreće prvi uzrok smrtnog stradavanja osoba starih od 15 do 29 godina.

Kampanja se provodi drugu godinu za redom i njome se želi upozoriti na "zlatna pravila cestovne sigurnosti" - usporite, djeca su u prometu, poštujte ograničenja brzine, koristite autosjedalicu, provjeravajte svoje gume, vežite se, dok vozite ne koristite mobitel, ako pijete, ne vozite, budite pažljivi, budite osvijetljeni, obavezno kaciga, ne vozite umorni te provjerite svoj vid.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.