Tjelovježba

Malo tjelovježbe za duži život

Objavljeno 14.04.2019.

HealthDay

Dodavanje kratke tjelovježbe u uobičajeni dnevni raspored može povećati izglede za duži život, utvrđeno je u istraživanju provedenom uz sudjelovanje 316000 odraslih osoba.
Malo tjelovježbe za duži život
 

Švedski znanstvenici koji su proveli novu studiju naglašavaju kako uočeni učinak nije ovisio o dobi ili spolu ispitanika.

Sudionici istraživanja su na početku promatranog 20-godišnjeg razdoblja bili u dobi između 18 i 74 godine, a najveće smanjenje rizika je zabilježeno kod osoba s najizraženijim pozitivnim pomacima u tjelesnoj formi.

Po njihovim riječima, dovoljne su i relativno malene promjene u životnim navikama, primjerice odlazak na posao biciklom umjesto automobilom ili korištenje stuba umjesto dizala.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.