Ostalo

Crijevne bakterije i rizik za pretilost

Objavljeno 15.04.2019.

HealthDay

Bakterije prisutne u mekoniju, prvoj stolici novorođenčeta, mogu ukazati na rizik za pretilost u dobi od tri godine, objavili su finski znanstvenici.
Crijevne bakterije i rizik za pretilost
 

Uz pomoć genetskog sekvencioniranja uzoraka stolice 212 beba istraživači sa sveučilišta u Ouluu su utvrdili kako je veća prisutnost bakterija soja Bacteriodetes i manja prisutnost soja Proteobacteria povezana s većim izgledima da će dijete biti pretilo u dobi od tri godine.

Uz to, pokazalo se kako je veća prisutnost bakterija soja Staphylococcus povezana s nižim rastom djeteta u dobi od jedne i dvije godine.

U istraživanju je utvrđeno i kako primjena antibiotika može izmijeniti crijevnu floru u najranijoj životnoj dobi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.