Ostalo

Rani početak tjelesne neaktivnosti

Objavljeno 17.04.2019.

HealthDay

Loše životne navike poput tjelesne neaktivnosti djeca mogu početi usvajati već u dobi od sedam godina, objavili su finski znanstvenici sa sveučilišta u Jyvaskyli.
Rani početak tjelesne neaktivnosti
 

Analiza podataka 27 ranijih studija provedenih u više zemalja je ukazala na opće smanjenje učestalosti tjelesne aktivnosti kod djece i tinejdžera.

Udio tjelesno neaktivne djece se postupno povećava s dobi, posebno u obiteljima u kojima roditelji ne pružaju podršku tjelesnoj aktivnosti djece.

Nalazi koje je objavio stručni časopis BMC Public Health pokazuju i kako je manja dostupnost televizije izravno povezana s većom učestalošću tjelesne aktivnosti u dječjoj dobi.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.